Termeni si conditii

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului Calio (www.calio.ro). 

Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta. 

1. Definitii

Utilizator - orice persoana care viziteaza website-ul Calio (www.calio.ro);

Client - persoana fizica / juridica ce efectueaza o Comanda;

Distribuitor - detinatorul si administratorul magazinului online Calio (www.calio.ro);

Furnizorul - compania Calivita International Romania;

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Distribuitor si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.

Contract - o Comanda confirmata de catre Distribuitor si Furnizor, prin care Furnizorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.

Produsul - supliment natural sau alt bun material produs de CaliVita International si furnizat de CaliVita International Romania;

Serviciul - serviciile ofertite de Distribuitor prin intermediul site-ului www.calio.ro;

2. Generalitati

Acest magazin virtual este detinut, administrat si mentinut de SC ALEXA MG SRL, cu sediul social in Sibiu, str. Cugir nr.6, CUI 25405050, Nr.inreg.Reg.Com J32/354/2009, reprezentata prin d-na Alexandra Dumitru, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai sus este singurul responsabil de continutul acestuia, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la continutul acestuia. 

Acest site se adreseaza atat persoanelor ce nu au statut de membru in reteaua de distributie CaliVita International cat si membriilor Retelei CaliVita International. 

Preturile afisate pe site sunt valabile pentru persoanele care nu sunt membre ale Retelei CaliVita International! Produsele comandate de membrii Retelei CaliVita International vor fi facturate la pretul de distribuitor.

Membrii inregistrati ai Retelei CaliVita International pot comanda aceste produse si direct la Departamentul de Expeditii Postale al CaliVita Romania.

3. Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala 

Distribuitorul (administratorul site-ului Calio - www.calio.ro) isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori" si "Clienti". Utilizatorii si Clientii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment, exceptie facand situatiile de mentenanta a website-ului.

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor si a legilor in vigoare privind proprietatea intelectuala.

Logo-ul "Calio" si elementele de design al website-ului Calio (www.calio.ro) sunt proprietatea SC ALEXA MG SRL. Logo-ul "CaliVita International" si continutul legat de produsele oferite sunt proprietatea CaliVita International.

Sunteti de asemenea de acord in calitate de Utilizatori/Clienti sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia. 

Aceeasi termeni se aplica si pentru paginile asociate magazinului online Calio (www.calio.ro) pe retelele de socializare online.

4. Descrierea serviciilor

Distribuitorul, prin magazinul online Calio (www.calio.ro), realizeaza intermedierea relatiilor comerciale intre Utilizatori/Clienti si CaliVita International Romania, Calio.ro fiind website partener CaliVita International.

Distribuitorul asigura Utilizatorilor/Clientilor posibilitatea de a naviga in cadrul magazinului online Calio (www.calio.ro), a se informa de pe acesta si de achizitiona produse CaliVita International. Comenzile preluate prin intermediul magazinului online vor fi livrate Clientilor de catre CaliVita International Romania prin Departamentul de Expeditii Postale dupa acceptarea si confirmare comenzii de catre Distribuitor si Furnizor.

In calitate de website partener CaliVita International, Distribuitorul prin magazinul online Calio (www.calio.ro) pune la dispozitia Utilizatorilor/Clientilor si informatiile necesare dobandirii calitatii de membru a Retelei CaliVita International cu descrierea pasilor necesari a fi urmati. Procesul de inscriere ca si membru a Retelei CaliVita International se desfasoara pe website-ul oficial al companiei CaliVita in Romania si anume www.calivita.ro si se supune termenilor si conditiilor de pe website-ul mentionat.

Produsele sunt furnizate de Calivita International, intreaga responsabilitate privind calitatea produselor si respectarea legilor in vederea introducerii pe piata a produselor fiind asumata de companie.

Pentru introducerea in sistem a membrilor noi inscrisi in Reteaua CaliVita prin intermediul site-ului, Distribuitorul (Administratorul site-ului Calio -

5. Comanda si contractul

Pentru lansarea unei Comenzi Utilizatorul/Clientul va selecta produsele dorite si va introduce datele de livrare si facturare reale si corecte. Distribuitorul sau Furnizorul nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport efectuat in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului. 

Comenzile pot fi lansate si telefonic prin intermediului numarului de telefon afisat pe site, Utilizatorul/Clientul urmand sa primeasca confirmarea Comenzii pe adresa de e-mail comunicata, exceptie facand situatiile in care Utilizatorul/Clientul nu poseda o adresa de e-mail valida.

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator, Distribuitor si Furnizor sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta. 

Comenzile lansate de membrii existenti sau membrii recent inscrisi prin intermediul site-ului vor fi acceptate si confirmate doar dupa verificarea verificitatii codului de membru a Retelei Calivita International de catre Furnizor. Distribuitorul (administratorul Calio - www.calio.ro) si Furnizorul nu isi asuma responsabilitatea pentru intarzierile ce pot aparea ca urmare a acestei proceduri si sunt exonerate de orice daune interese care ar putea fi solicitate de Utilizator/Client.

Distribuitorul sau Furnizorul poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:

  • esuarea / invalidarea tranzactiei online;
  • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
  • lipsa produselor din Comanda in stocul Furnizorului;
  • activitatea clientului poate produce daune site-ului www.calio.ro / partenerilor;
  • livrari consecutiv esuate;
  • alte motive obiective;

Distribuitorul si Furnizorul isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

Distribuitorul nu poate fi tras la raspundere pentru eventuale intarzierieri a livrarii, neconcordante intre Comanda si produsele livrate Clientului, Comenzi livrate incomplet sau alte situatii care ar putea genera daune material sau morale pentru Client, intreaga responsabilitate dupa confirmarea Comenzii catre Client si retransmiterea Comenzii catre Furnizor fiind transferata Furnizorului.

Clientul poate anula Comanda telefonic sau in scris prin e-mail pana cel tarziu la momentul confirmarii Comenzii de catre Distribuitor.

6. Facturare si plati

Pretul produselor va fi specificat in comanda. La acesta se va adauga costurile de livrare in functie de modalitatea de livrare aleasa de Client.

Distribuitorul si Furnizorul isi rezerva dreptul de a nu aplica reducerea de pret specifica membrilor Retelei CaliVita International (facturarea la preturi de distribuitor) daca Clientul nu e membru a Retelei Calivita, nu a finalizat procedura de inscriere sau furnizeaza un cod de membru incorect sau fraudulos.

Reducerea de pret pentru noii membrii a Retelei CaliVita International inscrisi prin intermediul site-ului va fi valabila dupa minim 24 ore de la inscriere, timp rezervat de Distribuitor pentru introducerea datelor in sistem si verificarea veridicitatii codului, si in conditiile prezentate mai sus.

De asemenea, Distribuitorul si Furnizorul isi rezerva dreptul de a nu aplica reducerea de pret pentru membrii existenti a Retelei CaliVita International pana la verificarea veridicitatii codului de membru si a situatiei membrului.

Furnizorul (Calivita International Romania) va elibera Clientului factura pentru Produsele livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Clientul va efectua plata catre Furnizor in sistem RAMBURS la primirea Produselor.

7. Politica de retur a produselor

Conform Ordonantei nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, Clientul are dreptul sa renunte la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului prin notificare Distribuitorului (www.calio.ro) si a Furnizorului (Calivita International Romania).

Notificarea se va data, semna si trimite de catre Client prin posta la adresa de la care Clientul a primit coletul (mentionata pe factura si colet), in atentia Furnizorului (Departamentului Expeditii Postale Calivita). In situatia mentionata mai sus, Clientul va returna, in termenul prevazut (10 zile lucratoare), produsul cumparat in ambalajul original, fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura. Cheltuielile de expeditie vor fi suportate de Client.

Produsele trebuie returnate in ambalajul lor original. Prin deschiderea ambalajelor individuale in care au fost livrate produsele comandate inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare si ca produsele sunt cele comandate si corespund cerintelor dumneavoastra. Furnizorul (CaliVita International Romania) se obliga sa restituie clientului sumele incasate pentru produsele returnate, in termen de maxim 30 de zile de la data denuntarii de catre Client a contractului. 

8. Conformitatea produselor si garantii

Produsele prezentate pe site-ul Calio (www.calio.ro) si furnizate de Calivita International Romania sunt sigure pentru a fi utilizate de catre consumatori, respectand legile Romane in vigoare in ceea ce priveste suplimentele alimentare. Furnizorul (CaliVita International Romania) este singur raspunzator pentru asigurarea conformitatii produselor cu normele in vigoare si punerea pe piata a acestora.

Cu toate acestea, Utilizatorii si Clientii magazinului virtual Calio (www.calio.ro) sunt de acord ca folosesc Produsele pe propriul lor risc. Distribuitorul si Furnizorul denunta garantii de orice fel, exprimate sau implicite, dar nu limitate la garantiile acordate marfurilor de folosire intr-un anumit scop sau de neatingere. Distribuitorul si Furnizorul nu acorda garantii ca Serviciile sau Produsele vor fi conform dorintelor sau asteptarilor Utilizatorilor/Clientilor sau ca Serviciile oferite vor fi prezente online nonstop, sigure, fara erori si nici nu garanteaza ca rezultatele sau informatiile ce vor fi obtinute in urma utilizarii serviciilor vor fi corecte sau ca eventuale defecte ale aplicatiilor vor fi corectate. Furnizorul nu acorda nici un fel de garantie la nici un fel de bunuri sau/si servicii cumparate sau obtinute folosind aceste Servicii sau orice alte tranzactii procesate folosind aceste servicii. Nici un fel de informatie sau acord, verbal sau scris obtinut de catre Utilizatori/Clienti nu va acorda nici un fel de garantie in afara cazurilor expres mentionate. 

9. Confidentialitatea datelor

Atat accesul electronic in magazinul virtual Calio (www.calio.ro) cat si mesajele electronice (e-mail) sunt o corespondenta privata intre expeditor si destinatar. Distribuitorul nu va monitoriza, edita sau dezvalui continutul comunicatiilor private ale oricarui Utilizator sau Client in afara cazului in care acest lucru este cerut de lege sau acest lucru este necesar pentru a: 

- respecta prevederile legii sau indeplini procedurile legale intr-un proces intentat firmei; 

- proteja si apara drepturile Distribuitorului sau Furnizorului, sau actiona sub circumstante deosebite pentru a proteja siguranta personala, a membrilor sai si a publicului. 

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, elefant.ro are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.

In acest sens, datele personale furnizate de catre Utilizator/Client website-ului Calio (www.calio.ro) vor fi folosite doar in vederea onorarii Comenzilor si a stabilirii unor comunicari comerciale intre Utilizator/Client si magazinul online Calio.ro impreuna cu compania CaliVita International.

Datele personale ale Utilizatorului/Clientului nu vor fi trasmise catre terte parti fara acceptul acestuia.

Utilzatorul/Clientul confirma si este de acord ca Distribuitorul, proprietar al magazinului virtual Calio (www.calio.ro) nu isi asuma responsabilitatea asupra continutului comunicatiilor oricarui Utilizator/Client si nici nu poate fi facuta raspunzatoare pentru orice materiale amenintatoare, defaimatoare, obscene sau violente continute, precum si pentru orice atingere a drepturilor intelectuale ale unei terte parti rezultand din sau facilitata de continutul acestora. Utilizatorul/Clientul confirma si este de acord ca anumite procesari tehnice ale mesajelor e-mail si a continutului acestora s-ar putea sa fie necesare pentru:  - trimiterea si primirea mesajelor,  - conformarea cu cerintele de conectare la reteaua Internet,  - conformarea cu limitarile Serviciului sau  - conformarea cu alte cerinte similare. 

In scopul utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. Calio (www.calio.ro) nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului. 

Distribuitorul isi rezerva dreptul de a sterge orice comentarii cu continut licentios sau defaimator la adresa site-ului, partenerilor sau a Furnizorului de pe paginile asociate site-ului Calio (www.calio.ro) de pe retelele de socializare online, si/sau bloca accesul persoanelor care posteaza astfel de mesaje.

10. Drept aplicabil

Prin folosirea site-ului Calio (www.calio.ro), utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii Calio (www.calio.ro) sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta de pe teritoriul Municipiului Sibiu , in conformitate cu legile romane in vigoare. 

11. Disponibilitatea serviciilor Calio.ro si acuratetea continutului 

Distribuitorul (Administratorul site-ului Calio - www.calio.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse.

Distribuitorul (Administratorul site-ului Calio - www.calio.ro) isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului Calio (www.calio.ro) in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

Distribuitorul nu garanteaza ca site-ul Calio (www.calio.ro), serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la www.calio.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, Distribuitorul (Administratorul site-ului Calio - www.calio.ro) fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. Distribuitorul (Administratorul site-ului Calio - www.calio.ro) nu este raspunzator de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

Distribuitorul (Administratorul site-ului Calio - www.calio.ro) nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele erori din descrierea produselor sau din continutul incarcat.

Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar Distribuitorul (Administratorul site-ului Calio - www.calio.ro) nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

12. Declinarea Responsabilitatilor Medicale si Legale

Toate informaţiile furnizate pe site-ul Calio (www.calio.ro), incluzând text, grafice, imagini şi alte materiale, au doar scopul de a vă oferi informaţii generale, şi nu de a substitui recomandările medicului sau tratamentele pentru afecţiuni medicale specifice. Nici o documentaţie sau informaţie conţinută pe acest site nu a fost evaluată de un institut al Ministerului Sănătăţii.

INFORMAŢIILE DE PE ACEST WEBSITE NU SUNT SFATURI MEDICALE.

Sfatul medical constă în diagnosticarea şi administrarea unei medicaţii specifice raportate la circumstanţele individuale ale pacientului în cauză. În nici un caz şi sub nici o formă nu trebuie să consideraţi informaţiile pe care le oferim ca fiind sfaturi medicale sau că ar constitui o relaţie de tip doctor/pacient.

Vă sfătuim să vă consultaţi întotdeauna medicul ori de câte ori aveţi vreo întrebare sau preocupare referitoare la starea sănătăţii dumneavoastră; de asemenea, apelaţi la expertiza acestuia înainte de a începe un nou program de tratament, pentru a avea siguranţa că informaţia noastră şi interpretarea acestei informaţii de către dumneavoastră sunt potrivite pentru specificul individual. Nu ignoraţi niciodată sfaturile medicului şi nu întârziaţi aplicarea unui tratament pentru ceva ce aţi citit sau văzut pe acest site sau alte site-uri ce au legatură cu acesta!

Distribuitorul (Administratorul site-ului Calio - www.calio.ro)  nu este responsabilă şi nu poate fi trasă la răspundere pentru părerile / diagnosticele date de către terţe persoane cu privire la conţinutul paginilor. 

Distribuitorul (Administratorul site-ului Calio - www.calio.ro) nu susţine, sprijină sau aprobă sub nici o formă sfaturile sau serviciile comerciale menţionate de către terţe persoane pe acest site sau pe alte site-uri de legătură. Distribuitorul (Administratorul site-ului Calio - www.calio.ro) nu are nici o obligaţie şi nu este răspunzătoare individual sau asociat cu terţe părţi de nici o revendicare sau pretenţie directă sau indirectă, pierdere sau pagubă rezultată din folosirea acestei pagini, a conţinutului, reclamelor şi/sau a celorlalte site-uri aflate în legătură.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email office@calio.ro.